Redactiewerk

“Wie zonder taalfouten schrijft, werpe de eerste klinker”

Mooi Nederlands is niet lelijk

Taalfouten in je tekst? Er is een verschil tussen snel even een appje sturen naar vrienden, of een brochure drukken met fouten. Als er in het appje een foutje staat, is dat niet zo erg. Maar in je brochure zijn taalfouten niet handig. Je komt dan minder professioneel en betrouwbaar over. En dat is jammer.

Let ook op de schrijfstijl en de lay-out

Of je nu een scriptie hebt geschreven, een boek of een folder, het gaat er niet alleen om dat je tekst foutloos is. Het moet ook lekker weglezen. Bovendien moet het bij je doelgroep passen.

Twijfel je niet over de inhoud van je tekst, maar wel over het taalgebruik of over de manier waarop je de boodschap overbrengt?

Ik help je er graag mee en maak er iets moois van!

Niet bang zijn!

Als ik de tekst heb geredigeerd, is jouw boodschap nog steeds dezelfde. En de schrijfstijl ook. Het blijft jouw tekst, maar hij leest nét wat lekkerder. Hij is niet herschreven, alleen geoptimaliseerd.

Tarief

Van tevoren spreken we een projectprijs af. Het tarief van redigeren hangt namelijk af van je tekst. De ene tekst race ik zo doorheen, terwijl de andere meer schoonheidsfoutjes bevat. Het is ook van belang hoe lang je tekst is. En wanneer hij af moet zijn.

Maar om je toch een indicatie te geven: ik reken nooit meer dan 45 euro per uur. De prijs per woord zit tussen 0,01 en 0,02 euro*.

Studenten

Voor studenten reken ik met een gereduceerd tarief. We spreken vooraf een prijs af op basis van een van tevoren aangeleverd stuk proeftekst. De prijs voor een scriptie is nooit meer dan 225 euro, meestal wél minder. 

Wat mij onderscheidt van mijn concurrenten? De meeste beoordelaars hanteren een hoger bedrag indien de nakijktermijn korter wordt. Ik werk niet volgens dat systeem, maar regel alles in overeenstemming met de student. Dus geen strakke deadlines en hogere kosten. Als het even kan maak ik er ruimte voor vrij in mijn agenda. Omdat ik weet dat de druk vaak al hoog genoeg is en ik graag wil helpen. 

Neem vrijblijvend contact op. Dan kan ik je precies vertellen wat jouw opdracht gaat kosten.

* Ik maak gebruik van de Kleineondernemersregeling, waardoor ik je geen btw in rekening hoef te brengen.