Vissen

Vandaag ontving ik een e-mail van de Kamer van Koophandel. Daar ben ik nooit dol op, want meestal moet ik dan iets doen waar ik geen zin in heb. Datzelfde geldt voor de Belastingdienst. Ik scan het bericht snel en ja hoor, ik moet iets doen. Ze hebben geprobeerd mij telefonisch te bereiken, maar dat is niet gelukt. Uit hun registratiesysteem blijkt dat mijn persoonsgegevens onvolledig zijn. Als ik de gegevens niet als de wiedeweerga in de digitale KvK-omgeving bijwerk, dan gaat mijn registratie naar z’n mallemoer. Tja, dat kunnen we natuurlijk niet hebben!

Ik heb voor de zekerheid alvast mijn voelsprietjes wakker geschud, ik kan me namelijk niet herinneren dat ik ben gebeld. Bovendien zegt mijn verstand dat er helemaal niets mis is met mijn KvK-registratie. Ik betaal er ook braaf voor. Maar ja, toch maar even iets dieper in de materie, te beginnen met het nu écht lezen van de mail. Die begint goed, dat wil zeggen ik zie geen fouten in het eerste deel van de tekst. Maar bij de nieuwe alinea gaat het toch mis:

Let op! Werkt u uw persoongegevens niet bij , zijn wij verplicht het bedrijfsvorm als inactief te melden en heeft u geen recht meer op een KVK-registratie.

Ik zie maar liefst zes fouten in die ene zin, te beginnen bij ‘persoongegevens’, daar ontbreekt de ‘s’. De spatie vóór de komma hoort er niet. Het woordje ‘dan’ ontbreekt achter de komma. Dan volgt ‘het bedrijfsvorm’. Hahaha, het bedrijfsvorm, hoe verzin je het!! 🤭 KVK-registratie met drie hoofdletters. Tot slot, hoe kun je een ‘bedrijfsvorm als inactief melden’? Ik heb werkelijk geen idee…

Slappe pizza

Hihi, te grappig, wat een sukkels! Ik krijg meteen een beeld van een clubje bleke knullen op een zolderkamertje die helemaal losgaan op ict-achtige vraagstukjes, maar zijn vergeten om vroeger tijdens de Nederlandse les een beetje op te letten.

“Hé gast, ik heb ‘m af. Kijk jij nog effe, dan kennie eruit.”
“Yo! Mooi stukkie bro! Ik zeg go!”

En hop! Met een vieze, vuile, vette vinger klikt bro op de zendknop, terwijl gast handenwrijvend van plezier toekijkt hoe zijn gabber de mail de digitale snelweg op stuurt naar een hele bups adressen die ze ergens vandaan hebben geritseld. Zo da’s dat. Nu even lekker de rest van die slappe pizza naar binnen werken en wachten op het eerste slachtoffer dat ze een poot uit kunnen trekken.

Nou, mij niet gezien! Denken ze een slimme mail te sturen die de onschuldige ontvanger in paniek op de grote blauwe knop ‘Mijn KVK’ doet klikken. De stumperds. Ik duik voor de zekerheid nog even in het e-mailadres ‘noreplykvk.nl’ en ja hoor, het adres waar de mail vandaan komt is ‘support@w-asta.org’, dus niks KvK.

Nee, deze klungels hebben advies nodig hoe je zoiets beter kunt aanpakken. Neem een tekstschrijver in de arm zou ik zeggen, of in ieder geval iemand die taal- en spelfouten uit de tekst kan halen voordat ‘ie wordt verstuurd. Ze kunnen mij bellen, ik doe het zo voor ze. Maar dan wel zwart graag, onder de toonbank.

Inez Weski

Nee hoor, grapje. Ik pas ervoor om me met dit soort minkukels in te laten. Figuren die zonder scrupules en een greintje inlevingsvermogen het leven van onschuldige mensen overhoopgooien. Hun moeder moest eens weten. Bah! Nu ben ik toevallig gezegend met een doorgaans feilloos oog voor taalfouten, maar dat geldt niet voor iedereen. Er zullen mensen zijn die er toch met open ogen intuinen.

Maar natuurlijk niet mijn lezers. Die zijn alert en checken in ieder geval altijd het e-mailadres van de afzender. Dat doen ze door op de rechtermuisknop te klikken of te dubbelklikken op het adres. Als dat een onlogisch adres is, weten ze al genoeg. Ze kijken dan nog even op de website van de instantie in kwestie, want als er fishingmails in omloop zijn, dan wordt dit vaak op de website vermeld. In ieder geval klikken ze nooit zomaar op een link. Dat doen ze pas als ze heel zeker weten dat de mail van een betrouwbare afzender komt. En o ja, ze informeren de instantie wier naam onrechtmatig wordt gebruikt. Toch?

Nou, dit was ‘m weer. Nu maar hopen dat men zich in het criminele circuit niet bezighoudt met het lezen van onschuldige blogjes over huis-tuin-en-keukenonderwerpjes. Anders eindig ik straks nog als een Inez Weski in schrijversland…

4 thoughts on “Vissen

  1. Kreeg er vannacht – jaja ze werken hard door daar… – ook een. Heb je verhaal doorgestuurd naar afdeling @duwhetdoor32.com van de KvK, sorry KVK. Vonden ze niet leuk… behalve die vette vinger dus ook geen smaak 😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *