Geluk

“Ik heb vandaag een hele leuke dag!” zegt hij in het voorbijgaan en zet zijn been nog eens extra hard af, om zijn uitspraak kracht bij te zetten. “O ja?”, zeg ik, “waarom dan?” Met een behendige draai aan zijn stuur keert hij zijn step, zet nog eens af, en komt ter hoogte van ons tot stilstand. Aan Bobbi schenkt hij geen aandacht. Mij kijkt hij met twee donkerbruine ogen stralend aan. “We gingen naar de HappyFood!” “Zo, naar de HappyFood? Dat is leuk!” “En toen gingen we naar iets… eh, een restaurant of zo…”

Heel even kan ik het niet volgen. Eerst naar de snackbar en dan naar een restaurant? “Naar een restaurant?” “Ja, of zoiets, en we waren ook bij een huis en daar was een jongen en toen gingen we spelen.”

Ik moet moeite doen om hem te volgen. Hij vertelt wat warrig en slist een beetje. Ik zie dat hij aan het wisselen is. Terwijl hij praat maakt hij rondjes op zijn step, wat zijn verstaanbaarheid nog wat verder vermindert. “We hadden ook een shilkmake.” “Een wat? Ah, een milkshake? Oeh, lekker zeg!”. “Maar ik vond ‘m niet zo lekker, maar de baby wel.” “De baby?” “Ja, en toen gingen we staan op de fiets! Toen was ik een reus!”

Terwijl hij dit zegt begint zijn gezicht zo mogelijk nog harder te stralen. Hij ziet er prachtig uit in zijn gele trui die zijn gouden huid doet glanzen onder het zwarte kroeshaar. “Wat heb je een mooie trui!” “Ja, en kijk” zegt hij, terwijl hij de binnenkant van zijn manchet laat zien, daarom heb ik ‘m aan, voel maar!” Ik voel aan de binnenkant van zijn trui. “Tjonge, lekker zacht zeg!” Hij glundert, draait zijn step in de goede richting en vervolgt zijn weg. 

Zo zie je maar weer, geluk zit in de kleine dingen…

2 thoughts on “Geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *